top of page

Kurumsal Kimlik Gerekli mi?

Kurumsal kimlik bir işletmenin kendisinin dışarıdan nasıl görünmesi istediği ile oluşturulan tanıtıcı görsel göstergelerdir. Kurumsal Kimlik ögeleri ile işletmenin kurumsal imajını oluşturulur ve işletmenin prestiji ve itibarı için büyük önem taşır. Peki bu prestiji ve itibarı kurumsal kimlik ögeleri ile sağlamak neden önemlidir? İşte sebepleri:


Hedef Kitleyle Duygusal Bağ Oluşturur


Hedef Kitleniz tarafından hatırlanmak ve onlarla bağ kurmak önemli bir önceliktir. Kurumsal Kimlik ögelerinizdeki renk veya logonuzdaki font seçimi akıllarda kalır ve başka bir yerde gördüklerinde sizi anımsama ihtimalleri böylece artar.


Kurumsal Algıyı Güçlendirir


Yer aldığınız sektöre göre kurumsal kimlik ögelerinizin özenle tasarlanmış olması önemlidir. Böylece müşterileriniz veya iş ortaklarınıza ileteceğiniz antetli kağıt, diplomat zarf ve benzeri görsel ögeler sizin kurumsal imajını yansıtacaktır.


Çalışan Bağlılığını Arttırır


Çalışanlarınızın kurumsal kimlik ögelerini günlük hayatlarında kullanmaları hem onların bağlılığının göstergesidir hem de bir nevi işletmenizin reklamı niteliğindedir. Bu sebeple kurumsal kimlik tasarımlarınız ne kadar özenle ve doğru yapılırsa çalışanlarınız da o kadar bu tasarımları kullanmak isteyecektir.


Rekabette Bir Adım Öne Taşır


Akılda kalıcı, kimliğinizi yansıtan, özenle hazırlanmış logo, mail imza, kartvizit gibi kurumsal kimlik ögeleri sizi rakiplerinizden daha farklı ve pazarda daha güçlü kılar. Her alanda müşteri ile temasa geçerken kullanacağınız bu ögeler rekabet gücünüzü arttırmak için çok önemlidir.

bottom of page