top of page

Arama Motoru Optimizasyonu

SEO, organik yani ücretsiz olarak arama motoru sonuçları aracılığıyla web sitenizin ziyaretçilerini artırma çalışmalarıdır. Basitçe arama motorlarında üst sırada yer almak için yapılan çalışmalardır. İngilizce Search Engine Optimization yani Arama Motoru Optimizasyonu'nun kısaltılmasıdır.


Uzmanlarca gerçekleştirilen ayarlamalar sonucu web sitenizin performansını artırabilir daha fazla ziyaretçiye ulaşabilirsiniz.


SEO’nun amacı web sitelerini başta Google ya da hedeflenen arama motorunda (Yandex, Bing, hatta Pinterest'te bile olabilir) kelime bazlı üst sıralara çıkarmaktır. Üst sıralarda yer alan web sayfaları daha fazla tıklama alırlar.


Fazla ziyaretçi her web girişimcisini mutlu eder ama önemli olan nitelikli kullanıcı sayısıdır. Yani Arama Motoru Optimizasyonunu daha fazla ziyaretçi almak için değil daha fazla nitelikli ziyaretçi almak için yapmalısınız.


Bu noktada hassasiyetle seçilen anahtar kelimeler önem teşkil eder. Bulunduğunuz sektördeki her aramada çıkmak değil, hedeflediğiniz müşterinin önüne çıkmak önceliğiniz olmalıdır.

SEO çalışmaları ile üste yerleşmek aylar alabilen uzun bir süreçtir.

bottom of page